woman floating on body of water

Zimní péče: Vsaďte na hydrataci pleti i vlasů

Tělo potřebuje nejen dostatečný přísun tekutin, které jej hydratují zevnitř, ale speciální péči si žádá i vysušená…

Tělo potřebuje nejen dostatečný přísun tekutin, které jej hydratují zevnitř, ale speciální péči si žádá i vysušená pokožka a vlasy. Jak jim dodat vláhu, aby byly zdravé a krásné nejen v zimním období?

Proč pleť potřebuje hydrataci?

Nedostatek vlhkosti mohou způsobovat různé faktory. V zimě je to chladné počasí a vystavení mrazu, pleť vysušuje i přehřátý vzduch v místnostech. V létě zase působí nepříznivě žhavé slunce či chlor v bazénu. Dále mohou hydrataci ovlivňovat hormony a přibývající roky. Pokožku totiž chrání lipidová bariéra, ta však během stárnutí ztrácí svou funkci. To vše může vést k suché, šupinaté kůži, svědění, zčervenání pokožky. Následkem toho vznikají vrásky, dokonce může dojít i k popraskání kůže.

Jak správně hydratovat pokožku?

Abyste dodali své pleti dostatek vláhy, vybírejte si přípravky určené pro suchou pokožku, které obsahují hydratační složky, jako je například kyselina hyaluronová. Dlouhodobou intenzivní hydrataci ale poskytuje také například extrakt z pouštní trávy, jelikož minimalizuje ztrátu vlhkosti pleti.

Základem péče je hydratační sérum, obsahující koncentrované účinné látky. Nanáší se ráno a večer po vyčištění pleti a vzhledem k vysoké koncentraci stačí opravdu malé množství – obvykle 1–2 pipety na obličej, krk a dekolt. Následuje aplikace krému. Ráno nanášejte denní krém s postupným uvolňováním kyseliny hyaluronové a večer vsaďte na noční intenzivní hydratační krém.

Vyzkoušejte…

Phyris Hyaluron Sensation Serum

Produkt oceněný 1. místem za nejaktivnější složky na světovém BEAUTY FORU 2011/2012 v Mnichově zajišťuje okamžitou hloubkovou hydrataci pleti. Při opakované aplikaci může být neinvazivní alternativou mezoterapeutické výplně vrásek.

Hydratace očního okolí a rtů

Nezapomínejte ani na citlivé oblasti, jako je okolí očí, nebo rty, kde je pokožka tenčí než na zbytku obličeje a vyžaduje speciální péči.

Vyzkoušejte…

Phyris Hyaluron Sensation Eye

Hedvábně lehký oční krém s kyselinou hyaluronovou dodává maximální hydrataci a okamžitě redukuje vrásky a linky. Stačí aplikovat malé množství přípravku na oblast kolem očí a úst a jemně vmasírovat.

Trend v oblasti péče o pleť: Vyzkoušejte hydratační kapsle!

Jestliže chcete dodat své pokožce extra porci hydratace, vyzkoušejte hydratační kapsle s efektem vyplnění vrásek, které jsou vhodné i pro dámy s výplňovými implantáty, mezoterapií a botoxem. Aplikují se na odlíčenou pleť po nanesení SOMI přípravku podle vašeho typu pleti. Kapsli lze aplikovat na celou tvář včetně očního okolí, případně pro dosažení lepšího efektu lokálně do vrásky. Beauty rutinu pak uzavírá nanesení hydratačního krému.

Vyzkoušejte…

Phyris Hyaluron Sensation Caps

Kapsle pro intenzivní péči s koncentrovanou kyselinou hyaluronovou viditelně vypínají pleť a bleskově jí dodají vlhkost.

Proč vlasy potřebují hydrataci?

Přibližně 10–12 % hmotnosti vlasu tvoří voda. Ta se však může vlivem vnějších vlivů ztrácet, což způsobuje vyšší lámavost, vlasy jsou následně matné a bez lesku. Nadměrně vysušována může být i vlasová pokožka.

Jak poznáte suché vlasy?

Na dotek jsou suché vlasy drsné a při promnutí mezi prsty mohou „šustit“. Také jim chybí elasticita, což poznáte, když vlas jemně natáhnete. Hydratovaný vlas se po protáhnutí vrátí do původního stavu, zatímco vysušený praskne.

Jak zabránit dehydrataci vlasů?

Protože vysušování hřívy může podpořit také nešetrné barvení, anebo časté úpravy, jako je fénování, žehlení či kulmování, buďte při stylingu šetrní a nepoužívejte vysoké teploty. Ideálně si pořiďte přístroje s inteligentní regulací teploty. Opatrní buďte i při česání – na suché vlasy používejte kartáč s hustými štětinami, který podporuje tvorbu kožního mazu. Umyté vlasy nikdy „nedrbejte“ ručníkem. Samozřejmostí je pak speciální vlasová péče, jež dodává hydrataci. Účinnými látkami je například ostružinový ocet, který působí jako silný antioxidant, rýžové mléko a mandlový olej regenerující strukturu vlasů.

Vyzkoušejte…

Dárkový balíček pro hydrataci vlasů

Dárkové balení Kaaral Purify Hydra

Set obsahuje šampon Purify Hydra (300 ml), kondicionér Purify (Hydra 250 ml) a bezoplachový kondicionér ve spreji PURIFY LEAVE-IN (300 ml).

Vsaďte na komplexní hydrataci:

Kosmetický hydratační balíček pro pleť i vlasy

Dopřejte si komplexní hydrataci díky balíčku, který obsahuje denní krém Hyaluron Sensation Cream (75 ml), lehké hydratační sérum TR Hyaluron Super Moist (30 ml), hydratační šampon Kaaral Purify Hydra (100 ml) a hydratační kondicionér Kaaral Purify Hydra (75 ml).

3 tipy, jak podpořit hydrataci pleti i vlasů…

  • Nezapomínejte ani na „vnitřní hydrataci“ a dodržujte pitný režim. Dostatek tekutin je důležitý pro hydrataci celého těla, včetně pokožky. Spojit můžete příjemné s užitečným a v zimních měsících si pochutnejte na bylinkovém čaji, který podpoří zdraví, zahřeje a zároveň zklidní mysl.
  • Místo velmi horké koupele, která vysušuje pokožku, si dopřejte příjemně vlažnou sprchu a použijte hydratační sprchový gel.
  • Zvlhčujte v místnosti vzduch.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *