blonde haired woman in black top surrounded by tall plants

Tajemství péče o blond vlasy: Jak udržet plavou hřívu zdravou a krásnou

Marilyn Monroe, Madonna, Reese Witherspoon… Díky ikonickým blondýnkám se svět zbláznil do plavovlásek! Máte-li i vy zlatou…

Marilyn Monroe, Madonna, Reese Witherspoon… Díky ikonickým blondýnkám se svět zbláznil do plavovlásek! Máte-li i vy zlatou hřívu, vsaďte na produkty, které jsou určené přímo pro tento odstín.

Ačkoliv v celosvětové populaci jsou přirozené blondýnky (a blondýni) zastoupeni pouhými 2 % a jejich podíl se postupně snižuje, protože dominují „tmavovlasé“ geny, v České republice můžeme potkávat až třetinu žen s blond odstínem. Může za to samozřejmě barvení. Nezáleží však na tom, zda jste blondýnkou přirozenou nebo obarvenou. Ať už patříte do kterékoliv z těchto dvou skupin, důležité je o svůj krásný odstín dobře pečovat, aby byly vlasy přirozeně krásné, lesklé a plné života.

Vybírejte speciální šampony pro blond vlasy

Zvláště u barvených vlasů se mohou objevovat nežádoucí nažloutlé a měděné odstíny. S nimi si poradí produkty obsahující fialové pigmenty, které tyto tóny neutralizují. Obnovují také přirozenost šedivých a bílých vlasů.

Naše tipy na šampony pro blond vlasy:

BACO vybělující šampon

Obsahuje fialové pigmenty i hedvábné proteiny a díky tomu vlasy vyživuje, zajišťuje jim jemnost, měkkost, pružnost, dokonalý lesk a zabraňuje vymývání pigmentů. Ideální je používat jej 1× až 2× týdně a mezi tím používat jiné šampony.

360 Silver šampon

Potlačuje žlutý odstín, vyzdvihuje blond barvu a tónuje žluté odlesky odbarvených, šedivých, blond nebo melírovaných vlasů. Jeho složení je obohacené o heřmánek, olej ze sladkých mandlí a fialové pigmenty.

Hýčkejte plavou hřívu kondicionérem i maskou

Perfektní odstín zajistíte pravidelným používáním šamponu pro blond vlasy v kombinaci s kondicionérem, který se postará o snadné rozčesání po mytí a také jejich ochranu. Maska dodává vlasům extra výživu a díky koncentrovaným účinným látkám zajišťuje obnovu a regeneraci barvy.

Naše tipy na masky a kondicionéry pro blond vlasy:

Barevný kondicionér BACO COLORFRESH – zlatá

Koncentrovaná směs pigmentů a aktivních živin dodává blond barvě nový tón a udržuje ji stále zářivou. Obsahuje arganový olej, keratin, panthenol i vitamin E. Nechte působit 5–20 minut, poté důkladně opláchněte.

Barevný kondicionér BACO COLORFRESH – slunečnicová blond

Rozzáří zlaté blond odstíny, chrání vlasy před působením volných radikálů a díky obsahu slunečnicového extraktu restrukturalizuje vlasové vlákno. Rýžové bílkoviny obsahují vitamín D, vápník, vlákninu, železo, draslík, zinek a hořčík.

Nechte se barvit od odborníka

Neodborné barvení patří mezi nejčastější příčiny zničených vlasů. Profesionál nejen používá kvalitní přípravky, které vlas neničí, ale také dodržuje ty správné postupy, aby nedocházelo k poškození. Nezapomeňte ani na pravidelné zastřihávání, jež pomáhá odstranit roztřepené konečky a udržuje vlasy zdravé a krásné.

Používejte tepelnou ochranu

Blond vlasy bývají zpravidla velmi jemné, proto jsou také náchylnější k poškození. Ať už vlasy fénujete nebo používáte-li stylingový nástroj, jako je žehlička či kulma, vybírejte inteligentní přístroje s regulací teploty a volte vždy nižší stupeň teploty. Před působením tepla zároveň chraňte vlasy tepelnou ochranou. Také sluníčko působí svými žhnoucími paprsky na strukturu vlasů a v létě je může poškozovat. Svou blonďatou hřívu proto v horkých měsících ochraňujte kšiltovkou či kloboukem a také aplikací speciálního spreje na ochranu před UV zářením.

Tipy na produkty, které blond vlasy ochrání:

Ochranný sprej BACO Blonde Elevation Spray Bi-phase

Vyživující a ochranný kondicionér ve spreji obsahuje fialové pigmenty, hedvábné proteiny a provitamín B5. Chrání hřívu proti vlhkosti a zajišťuje jí intenzivní výživu, měkkost, sílu, pružnost a neuvěřitelný lesk. Stačí před rozčesáním rovnoměrně nastříkat na vlhké vlasy, neoplachuje se.

Sérum na ochranu před horkem Style Perfetto Triaction

Chrání před intenzivním horkem stylingových nástrojů během kulmování nebo žehlení. Tri Action dodá vlasům lesk díky oleji ze lněných semínek, vlasy budou hladké a jemné.

Perfektní dárkový balíček pro blondýnky

Pokud máte blond manželku, přítelkyni, maminku, kamarádku, sestru či jinou blízkou osobu, a lámete si hlavu, co jí pořídit k narozeninám, svátku, k Vánocům nebo Valentýnu, vsaďte na Kaaral dárkový balíček Blonde, kde najdete bělící šampon Baco Blonde, kondicionér Baco Blonde Elevation Mask a sprej Blonde Elevation Spray Bi-phase.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *