orange-haired woman wearing black top flipping head backwards

Jaro, čas na restart vlasové rutiny

S příchodem teplejšího počasí se svět probouzí z hibernace a stejně jako příroda nabírá novou chuť k životu i naše…

S příchodem teplejšího počasí se svět probouzí z hibernace a stejně jako příroda nabírá novou chuť k životu i naše vlasy se hlásí o slovo. Přes zimu trpí nedostatkem slunečního svitu, výraznými změnami teplot a neustálé nošení čepice jim také zrovna nepřispívá. Jaro je tak ideálním časem na nastartování nové rutiny, která vám pomůže udržet vlasy pevné a zdravé a připraví je tak na letní nápor slunce a vody ať už té chlorované z bazénu nebo slané z moře.

Začít s čistým štítem

Pokožka hlavy si vyžaduje stejnou ne-li větší pozornost než vlasy samotné. Hromadí se zde nečistoty, nadbytečný kožní maz, lupy a zbytky stylingových produktů. K jejich odstranění a obnově pokožky hlavy se skvěle hodí Kaaral K05 Exfoliační peeling, který obsahuje mikrogranule z mandlí a lískových oříšků.

2 kroky k dokonale čistým vlasům

Pokud si vlasy myjete každý den, je na čase to změnit. Každodenním umýváním vlasů je zbavujete přirozené ochranné bariéry, což zapříčiňuje jejich nadměrné vytížení. Vlasy byste si měli umývat jednou až třikrát do týdne. Při tomto rozvrhu může být trochu obtížné vytvořit pěnu, která indikuje správné použití šamponu, proto doporučujeme nejdříve nanést o něco větší množství šamponu, které vás zbaví mastnoty a po spláchnutí aplikovat menší množství šamponu, který již vytvoří požadovanou pěnu a tím dosáhnete úplného umytí vlasů. Na dvojí mytí vlasů doporučujeme použít šampon z řady Purify, který vám zajistí přírodní profesionální péči a je k dostání v několika variantách pro různé druhy vlasů.

Po vyčištění vlasů na řadu přichází kondicionér, který vlasy hydratuje zevnitř a zároveň uzavře povrch vlasu a chrání tak vlas před lámavostí, vysoušením a jiným poškozením. I zde bychom sáhli po produktech Kaaral z řady Purify.

Horkou raději ne

Pokud máte suchou pokožku hlavy nebo vlasy vyhněte se použití horké vody. Teplo otevírá vlasové kutikuly a vlasy jsou tak náchylnější poškození. Zvolte tedy raději vodu vlažnou a pro uzavření a ošetření vlasových kutikul použijte vlasový přípravek Maraes – Liss Split end Sealer, který zanechá vlasy jemné, hladké a lesklé.

S hřebenem opatrně a pomalu

Při rozčesávání vlasů postupujte opatrně a pomalu od konečků ke kořínkům vlasů hlavně rozčesáváte-li si vlasy mokré. Použitím rozčesávacího hřebenu a leave-in kondicionéru Purify Leave-in ve spreji zajistíte snadnější průběh rozčesávání bez zbytečných škod.

Teplo jedině s přípravou

Všeobecně platí, že je nejzdravější nechat vlasy přirozeně uschnout. Někdy ale nastane situace, kdy vlasy potřebujete vyfénovat nebo upravit za pomocí tepla. V takovém případě je stoprocentně na místě použít ochranné sérum, které vytvoří bariéru mezi vlasovými kutikuly a horkem a minimalizuje tak třepení konečků a lámání vlasů. Skvěle se zde hodí Karaan Style Perfetto Triaction, který nejen vlasy chrání, ale díky oleji ze lněných semínek také vyživuje.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *