woman sleeping on blue throw pillow

Zářivá a vyživená pleť, základem je rutina

Základem každé rutiny pro péči o pleť by měly být 3 kroky a to čištění, tónování a…

Základem každé rutiny pro péči o pleť by měly být 3 kroky a to čištění, tónování a hydratace pleti. Pokud ovšem chcete docílit ještě lepších výsledků ukážeme si pár dalších kroků, které pomohou vaší ranní i noční rutině docílit ještě lepších výsledků. Pojďme tedy na to.

Start nového dne: Ranní rutina

Smyslem ranní rutiny je ochránit pleť před vnějšími vlivy a udržet ji hydratovanou a svěží, proto je důležité zvolit správný postup a produkty.

Jedním z nejdůležitějších kroků každé rutiny je čištění pleti. Ráno stačí lehčí čištění, které pleť zbaví potu, nadbytečného mazu a zbytků nočních produktů. Doporučuje se zvolit jemný gel Phyris Intelli Gel nebo čistící mléko Phyris Milky Cleaner, které pleť šetrně připraví na další kroky.

Zapomínat by se nemělo ani na tónování pleti. Tonikum Phyris Hydro pleť dočistí a zklidní. Navíc je díky obsahu panthenolu vhodné i pro extrémně citlivou a alergickou pleť.

Podle našich kosmetiček jsou nepostradatelnou součástí denní rutiny produkty SOMI, které optimalizují účinnost následné péče. Na ranní aktivaci pleti se skvěle hodí Termasomi Gel, který nanesete na vyčištěnou pokožku a tím jí dodáte potřebnou hydrataci a osvěžení.

Následujícím krokem je aplikace hydratačního séra a denního krému. Tyto produkty pleť hydratují a chrání ji před škodlivými vnějšími vlivy jako je znečištění a UV záření. Nejvhodnější jsou proto přípravky obsahující antioxidanty a SPF.

Ochrana před UV zářením je kapitola sama pro sebe, ale jak jsme se na tomto blogu již několikrát zmiňovali jde o jednu z nejdůležitějších ne-li nejdůležitější součást denní rutiny. Posledním krokem ranní přípravy by tedy mělo být nanesení přípravku s SPF. Phyris UV Add On SPF50 Vás ochrání před UVA i UVB paprsky, a navíc je hedvábně jemný, takže nezatěžuje pokožku.

Zasloužený odpočinek: Noční rutina

Na rozdíl od ranní rutiny se ta noční zaměřuje na důkladné čistění, regeneraci a výživu pleti během spánku.

Při večerním čištění pleti je nezbytné ji pečlivě zbavit make-upu, nečistot a mazu nahromaděných během dne, proto je vhodné zvolit dvoufázové čištění pleti za pomocí čistícího oleje a pěny. Phyris ovšem nabízí dva produkty v jednom. Díky Oil 2 Milk Cleanser nejprve v podobě oleje odstraníte make-up a kožní maz a po přidání vody jej změníte na jemné čistící mléko, které pokožku zbaví zbývajících nečistot.

Po vyčištění opět použijte výrobek z řady SOMI pro aktivaci pleti. Na večer se hodí Utrasomi Fluid, který výrazně okysličuje buněčný metabolismus unavené pleti.

Večer je také ideální čas na nanesení produktů s aktivními látkami jako jsou séra s retinolem, kyselinou hyaluronovou nebo peptidy. Po séru opět přichází na řadu krém. Noční krémy Phyris jsou bohatší a výživnější, aby podpořili obnovu buněk během spánku.

Během noční rutiny neopomeňte také pečovat o oční okolí. Specializované produkty od Phyris Vám pomohou s hydratací, redukcí otoků a minimalizací vrásek.

Dodatečná péče

Pokud chcete svou rutinu ještě více podpořit zařaďte do svého programu týdně peeling, exfoliaci a pleťovou masku. Jednou za měsíc poté zainvestujte do mikrodemabraze nebo chemického peelingu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *